Brave Software heeft met een nieuwe investeringsronde 4,5 miljoen dollar (ongeveer 4 miljoen euro) opgehaald. Het bedrijf wil het geld besteden aan het verbeteren van zijn privacy-browser.

In totaal heeft Brave al 7 miljoen dollar opgehaald voor de verdere ontwikkeling van de browser, meldt The Wall Street Journal maandag.

Brave is een browser met ingebouwde ad-blocker die moet voorkomen dat gebruikers gevolgd worden op het internet. Ook worden webpagina's sneller geladen, omdat de reclame niet wordt weergegeven.

Oprichter Brendan Eich zegt dat hij niet wil voorkomen dat bedrijven geld verdienen met reclame op internet. Hij wil zich alleen op de bedrijven richten die ongevraagd mensen online volgen.

Inkomsten

De opkomst van ad-blockers is vooral nadelig voor bedrijven en organisaties die juist afhankelijk zijn van reclame-inkomsten. Die vragen gebruikers om de ad-blocker uit te schakelen of websites bij de uitzonderingen te plaatsen.

Eich zegt samen te willen werken met uitgevers voor het maken van reclames waarbij meer rekening wordt gehouden met de privacy van gebruikers.

Ook werkt Brave aan een systeem van microbetalingen. Gebruikers zouden dan tegen betaling websites van uitgevers kunnen bezoeken.