Mogelijk 523 Schotse kinderen slachtoffer van online kindermisbruik

In Schotland zijn mogelijk 523 kinderen slachtoffer geworden van online kindermisbruik. Dat concludeert de politie na een grootschalig onderzoek.

Er zijn 30 miljoen "ongepaste foto's" in beslag genomen en 77 mensen aangeklaagd voor onder meer verkrachting, het delen van ongepaste foto's en digitaal kinderlokken voor seksuele doelen, schrijft de BBC vrijdag.

Van de slachtoffers zijn er in ieder geval 122 naar de kinderbescherming gestuurd. De jongste slachtoffers zijn drie jaar. De minderjarigen werden aangetroffen in woningen van verdachten.

De grote politieoperatie was van 6 juni tot 15 juli. Er zijn  83 huizen doorzocht en 547 computers en andere apparaten in beslag genomen.

Foto's

Er zijn tot nu toe 400 aanklachten ingediend. Op een van de in beslag genomen computers vond de politie tien miljoen foto's waarop kindermisbruik was te zien.

De Britse politie roept ouders op waakzaam te zijn, omdat kinderlokkers steeds meer gebruikmaken van nieuwe technieken zoals websites, chatprogramma's en internetfora.

Lees meer over:
Tip de redactie