Er is een recordbedrag betaald voor de topleveldomeinnaam .web. Het bedrijf Nu Dot Co won de domeinnaam met een bod van 135 miljoen dollar (ongeveer 121 miljoen euro).

Het bedrag is drie keer zo hoog als het recordbedrag van 41,5 miljoen dollar dat werd neergelegd voor de topleveldomein .shop. Nu Dot Co kan domeinnamen met de uitgang .web verkopen aan bedrijven, meldt ICANN, die de leiding had over de veiling.

Onder meer Google, Afilias, Radix en Donuts hadden een bod gedaan op het topleveldomein. In 2012 werd begonnen met de verkoop van .web, maar omdat er zoveel animo voor was werd de veiling steeds uitgesteld.

Radix en Donuts wilden dat de veiling opnieuw werd uitgesteld, omdat de registratie van Nu Dot Co niet zou kloppen. Volgens ICANN was er geen reden voor uitstel.

Andere domeinnamen

Het is nog niet duidelijk wanneer .web-domeinnamen zullen worden aangeboden. ICANN heeft nog meer dan 16 andere topleveldomeinnamen die in de verkoop gaan.

Vorig jaar werd het mogelijk om een domein met .amsterdam aan te vragen, maar er waren "teleurstellend weinig" aanvragen. Google kocht vorig jaar de topleveldomein .app.