Google brengt opslag gebruikersgegevens in lijn met Italiaanse wet

Google heeft het afgelopen anderhalf jaar de manier waarop het gebruikersgegevens behandelt en bewaart in Italië zodanig verbeterd, dat het niet meer in strijd is met de privacywetgeving.

Volgens de Italiaanse privacywaakhond is het beleid van Google nu in lijn met de Italiaanse wet. Het techbedrijf werd twee jaar geleden door de waakhond op de vingers getikt en kreeg 18 maanden de tijd zich te verbeteren.

Google moet gebruikers duidelijk maken hoe er met hun gegevens wordt omgegaan. De gegevens mogen niet worden gebruikt om mensen te volgen, tenzij daar toestemming voor is gegeven.

Gebruikers kunnen de voorwaarden weigeren of er deels mee akkoord gaan. Google moet daarnaast de opslag van data verbeteren en de gegevens in een bepaalde tijdspanne verwijderen.

Controle

De Italiaanse waakhond heeft laten weten Google te blijven controleren. "We zullen doorgaan met controles, in samenwerking met Europese regelgevers, zodat de gegevens van gebruikers worden beschermd en hun rechten worden gerespecteerd", zei directeur Antonello Soro.

Google liet weten tevreden te zijn met de uitspraak van de waakhond.

Lees meer over:
Tip de redactie