In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Met deze week een dipje voor Apple, de stijgende lijn van Samsung en de toekomst van Nintendo.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (15 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Apple en Samsung

Concurrenten Apple en Samsung presenteerden deze week beide hun kwartaalcijfers. De marktleiders op de smartphonemarkt bewegen zich in tegenovergestelde richting. Apple ziet zijn iPhone-verkoop en omzet dalen terwijl Samsung het beste kwartaal in twee jaar tijd achter de rug heeft. Wat is het verschil en gaat het nu goed of slecht met Apple?

Nintendo

Ondanks het enorme succes van Pokémon Go waren de kwartaalcijfers van Nintendo weinig rooskleurig. Het bedrijf verdient niet veel aan de app en met de overige activiteiten gaat het ook niet best. Wel heeft Nintendo voor volgend jaar een nieuwe console op de planning staan. Wat mogen we verwachten van de Nintendo NX?

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.