Reddit haalt 2.200 accounts offline tijdens vragenuurtje Trump

Beheerders van het online forum Reddit hebben 2.200 gebruikers van het forum verbannen tijdens een online vragenuurtje van presidentskandidaat Donald Trump.

In een bericht nadat de zogenoemde Ask Me Anything met Trump woensdag was afgerond, schepte een van de beheerders op over het aantal accounts dat op non-actief was gezet, meldt Engadget.

Aanhangers van Trump die zich op Reddit hadden verzameld klagen over censuur. Zo zijn alle berichten verwijderd van gebruikers die zich in de afgelopen maand hebben geregistreerd.

Ook werden mensen van het subforum verbannen die vragen stelden die door de beheerders als "vijandig" werden beschouwd. Er werd vooraf gewaarschuwd dat "probleemschoppers" op een ban konden rekenen.

Beïnvloed

Volgens gebruikers van het forum hebben de beheerders ook bewust statistieken beïnvloed. Zo zouden bepaalde vragen hoger op de voorpagina worden weergeven, terwijl anderen juist naar andere pagina's werden verschoven.

Trump heeft in totaal twaalf vragen beantwoord van gebruikers. Volgens critici gaat het om antwoorden in algemene bewoordingen op vrij simpele vragen.

Lees meer over:
Tip de redactie