Omzet Alphabet groeit sneller dan verwacht in tweede kwartaal

Alphabet heeft in het tweede kwartaal dit jaar meer omzet gedraaid dan analisten hadden voorspeld. De omzet van het moederbedrijf van Google groeide van 17,7 miljard dollar (15,9 miljard euro) in het tweede kwartaal van 2015 naar 21,5 miljard dollar in de afgelopen drie maanden.

De groei is grotendeels te danken aan de groei in omzet uit advertentie-inkomsten, maar er werd ook 33 procent meer omgezet bij andere onderdelen van de techgigant.

Er werd 19.14 miljard dollar omgezet uit advertentie-inkomsten, terwijl dat in dezelfde periode vorig jaar nog 16.02 miljard was, maakte Alphabet donderdag bekend.

De nettowinst groeide van 3.93 miljard dollar in 2015 naar 4,88 miljard dit jaar. De waarde van een aandeel Alphabet steeg 5 procent na de bekendmaking van de gunstige cijfers.

Verwachtingen

Analisten hielden rekening met een omzet van 20,77 miljard dollar. De omzet zou in dat geval groeien met 14,7 procent. In werkelijkheid groeide die met ruim 21 procent.

Marktexperts zaten er in de afgelopen twaalf kwartalen acht keer naast met hun voorspellingen. In het vorige kwartaal wist Google de hoge verwachtingen niet waar te maken.

Advertenties

De groei buiten de advertentieinkomsten is volgens marktexperts een goede stap in de richting van Alphabet. Daarmee laat het bedrijf zien dat het ook inkomsten weet te genereren uit andere bronnen.

Er zijn dit jaar tweeduizend mensen aangenomen door Alphabet. Daarmee komt het volledige personeelsbestand van het bedrijf uit op 66,575 medewerkers.

Lees meer over:
Tip de redactie