Facebook ziet winst fors stijgen in tweede kwartaal

Het sociale netwerk Facebook heeft zijn winst in het afgelopen kwartaal zien verdrievoudigen ten opzichte van vorig jaar. 

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het sociale netwerk woensdagavond publiceerde. De winst steeg naar ruim 2 miljard dollar, ten opzichte van 719 miljoen dollar in hetzelfde kwartaal in 2015. 

Het sociale netwerk presteerde ook beter dan in het eerste kwartaal van 2016. Toen werd er 1,5 miljard dollar winst gemaakt, wat ook al een verdrievoudiging van het jaar ervoor was. 

Facebook zag de omzet stijgen naar 6,4 miljard dollar. In hetzelfde kwartaal van vorig jaar was dat nog iets meer dan 4 miljard dollar. Het overgrote merendeel van de omzet is afkomstig uit advertenties. 

Meer gebruikers

Het aantal maandelijks actieve gebruikers groeide naar 1,71 miljard mensen. Eind april stond de teller nog op 1,65 miljard. Van de maandelijks actieve gebruikers is 1,57 miljard actief op een mobiel apparaat. 

Facebook wordt dagelijks bezocht door 1,13 miljard mensen, een stijging van 17 procent ten opzichte van afgelopen jaar. In totaal bezoeken 1,03 miljard mensen dagelijks het netwerk via een smartphone of tablet.

Beleggers hebben positief gereageerd op de cijfers, die hoger uitvielen dan analisten hadden verwacht. Nabeurs steeg het aandeel van Facebook met bijna 5 procent. Sinds het begin van 2016 is Facebook al met ongeveer 18 procent in waarde gestegen.

Lees meer over:
Tip de redactie