Yahoo ziet verlies opnieuw groeien

Yahoo ziet zijn winst opnieuw forser dalen dan verwacht, met een omzetstijging dankzij de verkoop van grond.

Dat meldt het kwakkelende internetbedrijf bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers over het tweede kwartaal van dit jaar.

Yahoo draaide de afgelopen drie maanden een nettoverlies van 440 miljoen dollar (397 miljoen euro), waar dat een jaar geleden nog 22 miljoen dollar (19,8 miljoen euro) was. Dat verlies is vooral te wijten aan een waardedaling van Tumblr, het sociale netwerk dat in 2013 door Yahoo werd overgenomen. Yahoo kwakkelt inmiddels al jaren en voelt toenemende druk van investeerders om zich te laten overnemen, of lucratieve onderdelen te verkopen.

De afgelopen maanden barstte dan ook een biedingsstrijd los op het bedrijf, waarbij onder meer Amerikaanse telecomprovider AT&T interesse in Yahoo zou hebben getoond. Ook heeft Yahoo nog een waardevol belang in de groeiende Chinese internetwinkel Alibaba. De overnamegesprekken zouden zich inmiddels in een laat stadium bevinden.

De omzet van Yahoo lag met 1,3 miljard dollar (1,17 miljard euro) iets hoger dan de 1,2 miljard dollar (1,08 miljard euro) van dezelfde periode vorig jaar. Toch is die stijging vooral te danken aan de verkoop van grond in Californië aan Chinese elektronicafabrikant LeEco.

Lees meer over:
Tip de redactie