Emoji-raad keurt nieuwe geslachtsopties voor emoji goed

De Unicode Emoji Subcommittee heeft een voorstel van Google goedgekeurd, waarin wordt gepleit voor meer geslachtsopties bij emoji.

Dat meldt het Unicode Consortium in een document. Emoji die een man of een vrouw representeren, krijgen een alternatief van een ander geslacht. 

Er worden 33 emoji toegevoegd voor bestaande afbeeldingen, zodat bijvoorbeeld de politie-agent, sporter en detective zowel een mannelijke als vrouwelijke afbeelding hebben. Daarnaast komen er 11 nieuwe emoticons van nieuwe beroepen, zoals een rockster, leraar en kok.

Het voorstel van Google werd in mei dit jaar ingediend bij het Unicode Consortium, de organisatie die toetsenbordtekens op smartphones beheert. Het initiatief kwam hierdoor te liggen bij de Unicode Emoji Subcommittee, een speciale raad die over nieuwe emoji oordeelt. 

De nieuwe emoji zijn goedgekeurd, waardoor ze later dit jaar in een update voor Unicode toegevoegd kunnen worden. Deze update kan vervolgens door bijvoorbeeld Apple, Google en Facebook worden toegevoegd aan hun softwareplatformen. Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe emoji precies beschikbaar zijn voor iedereen.

Lees meer over:
Tip de redactie