Airbnb-CEO maakt zich zorgen over discriminatie op platform

CEO Brian Chesky van verhuurdienst Airbnb maakt zich zorgen over discriminatie op het platform. Zo zouden verhuurders minder snel hun woning of kamer verhuren aan mensen met een andere huidskleur.

Chesky sprak over de hashtag #AirbnbWhileBlack die donkere mensen op Twitter gebruiken om aan te geven welke problemen ze hebben bij het zoeken naar vakantieplekken op Airbnb, schrijft Business Insider.

Mensen met een niet-blanke huidskleur zeggen minder vaak op Airbnb terecht te kunnen. Verhuurders zoeken foto's van huurders op en kunnen, op basis van huidskleur, een afspraak annuleren.

Een deel van het probleem ligt mogelijk bij de samenstelling van het bedrijf Airbnb, zei Chesky. "Wat er binnen het gebouw gebeurt, manifesteert zich buiten het gebouw."

Focus

"Ik denk dat we hier te laat mee zijn. We waren zo druk met de focus leggen op de kwestie van vertrouwen en het veilig houden van mensen, dat we ons daar niet mee hebben beziggehouden", aldus Chesky.

Airbnb doet zorgvuldig onderzoek naar discriminatie en probeert oplossingen te vinden voor het probleem. "Er zijn racisten in deze wereld en we moeten een nultolerantiebeleid hanteren."

Lees meer over:
Tip de redactie