AMSTERDAM - 'Halo 2 ' is nog niet uit of het spel breekt al records. Microsoft heeft dinsdag in een persbericht laten weten dat er 1,5 miljoen exemplaren besteld zijn van de langverwachte opvolger van de blockbuster game 'Halo'. De film Spiderman leverde in het eerste weekeinde 114 miljoen dollar op. 'Halo' zal Spiderman qua opbrengsten waarschijnlijk verslaan.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

In deze Xbox game moet de wereld gered worden van het buitenaardse ras 'The Covenant'. Als zogenoemde 'first person shooter' (eigen gezichtsveld) moet de gamer in een futuristische wereld de vijand uit zien te schakelen, samen met zijn team van mariniers.

De eerste versie van de game 'Halo' is nu nog steeds een top 10 titel, alhoewel die al drie jaar in de winkels ligt. 'Halo 1' ging wereldwijd meer dan 5 miljoen keer over de toonbank.

De verwachtingen zijn hoog gespannen: op 9 november zullen in de Verenigde Staten 6500 winkels om klokslag 12 uur de deuren openen om deze game te verkopen. Een speelgoedgigant op Time Square in New York zal de allereerste versie over de toonbank laten vliegen.

In Nederland zal 'Halo 2' op 11 november te koop zijn.