AMSTERDAM - Mensen blijken sneller van partner te veranderen dan van Hotmail-account, dit blijkt uit een recentelijk onderzoek 'Hotmail for Life' gehouden onder 23.000 Hotmail-gebruikers in dertien landen.

De resultaten laten zien dat maar liefst 81,7 procent van de Nederlandse Hotmail-gebruikers die deelnamen aan het onderzoek nog nooit van Hotmail-adres zijn veranderd, terwijl van dezelfde groep Hotmail-gebruikers in Nederland 77,3 procent is verhuisd, 46,9 procent van haarkleur is veranderd, 44,9 procent een andere auto heeft, 85,2 procent een nieuwe baan en 83,5 procent een andere mobiele telefoon.

Het Hotmail-adres blijkt een van de meest stabiele factoren in het leven van de Nederlands Hotmail-gebruiker, samen met - hoe kan het ook anders - het bankrekeningnummer, dat bij 67 procent nog nooit is gewijzigd is.

Als het Hotmail adres dan toch wordt gewijzigd dan is dat veelal om praktische redenen. Een adres zoals ikbeneengenie_97@hotmail.com kan voor een student aantrekkelijk zijn, maar zal in een sollicitatiebrief misschien een verkeerde indruk wekken.

In Nederland zijn inmiddels vijf miljoen Hotmail accounts en maken maandelijks ruim 4,7 miljoen mensen gebruik MSN Messenger.