Podcast: Providers chanteren Europa en Samsung is terug

In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Met deze week het dreigement van Europese providers om innovatie te vertragen als netneutraliteit niet wordt afgezwakt en de goede cijfers van Samsung.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (11 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Netneutraliteit

In Nederland is netneutraliteit jaren geleden al verankerd in de wet; providers mogen internetverkeer niet discrimineren. Zij mogen bepaald verkeer niet langzamer maken of extra geld vragen voor toegang tot of het doorgeven van een dienst als Netflix.

In Europa zijn deze regels er inmiddels ook bijna, maar een groep providers stelt nu dat netneutraliteit een bedreiging is voor innovatie en investeringen in het netwerk. Als netneutraliteit niet wordt afgezwakt zal bijvoorbeeld 5G langzamer uitgerold worden, dreigen de telco's.

Samsung

Samsung verwacht het beste kwartaal in twee jaar tijd. De winst stijgt fors, vooral door de populaire Galaxy S7. Hoe kan het dat Samsung als een van de weinige Android-fabrikanten geen last lijkt te hebben van nieuwe concurrenten? En hoe kan Samsung juist zo succesvol zijn op de premiummarkt?

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.

Tip de redactie