LG ziet winst in tweede kwartaal ruim verdubbelen

LG heeft in het tweede kwartaal van 2016 zijn operationele winst meer dan verdubbeld vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar. Het bedrijf meldt een winst van omgerekend 427 miljoen euro, vergeleken met 189 miljoen in 2015.

Het gaat om de voorlopige kwartaalcijfers, die LG vrijdag publiceerde. Het Zuid-Koreaanse bedrijf maakt later in juli de definitieve cijfers bekend.

De omzet van het bedrijf bleef in het tweede kwartaal ongeveer gelijk aan die in het tweede kwartaal van 2015. De omzet bedroeg het afgelopen kwartaal 10,90 miljard euro, tegenover 10,84 miljard euro in 2015.

LG heeft nog niets bekendgemaakt over oorzaken van de winstgroei. Mogelijk is een deel van de groei te danken aan betere verkoopresultaten van televisies, net als in het voorgaande kwartaal.

Smartphones

Maandag werd bekend dat LG een grote reorganisatie heeft gepland voor de smartphonetak van het bedrijf, vanwege tegenvallende verkopen van de nieuwe G5.

Analisten verwachten dat de smartphonetak in het tweede kwartaal een operationeel verlies van omgerekend 78 miljoen euro draait. Dat zou het vijfde verlieskwartaal op rij zijn.

Lees meer over:
LG
Tip de redactie