Zuckerberg noemt live-video schietpartij hartverscheurend

Facebook-CEO Mark Zuckerberg noemt een live-video van een man die is beschoten door de politie "choquerend en hartverscheurend". Op de beelden is te zien hoe een bebloede man in een auto op hulp wacht, nadat hij is neergeschoten door een agent.

De live-video op Facebook vlak na de schietpartij in de staat Minnesota werd gestart door de partner van het slachtoffer. De man werd waarschijnlijk neergeschoten, omdat de agent dacht dat hij een vuurwapen probeerde te pakken. Het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen.

"De beelden die we hebben gezien zijn choquerend en hartverscheurend en ze werpen licht op de angst waarmee miljoenen mensen in onze gemeenschap dagelijks leven", schrijft Zuckerberg vrijdag op Facebook.

"Hoewel ik hoop dat we nooit meer zo'n video te zien krijgen, is het wel zo dat dit ons herinnert waarom het zo belangrijk is om aan een meer open en verbonden wereld te werken."

Medeleven

Zuckerberg zegt mee te leven met de familie van het slachtoffer en andere families die te maken hebben gehad met soortgelijke situaties.

"Mijn gedachten gaan ook naar de mensen van de Facebook-gemeenschap die ernstig verontrust zijn door deze gebeurtenissen", aldus de oprichter van het sociale netwerk.

Schokkend

Tegelijkertijd vinden experts dat er goed moet worden nagedacht over een vorm van waarschuwing voor kijkers. Zo kunnen kijkers vooraf bepalen of ze beelden willen zien die als schokkend kunnen worden ervaren.

Live-video's krijgen een waarschuwing als kijkers via een melding aangeven dat de feed choquerende beelden bevat. Omdat niet te voorspellen is wat er in een live-video gaat gebeuren, is het lastig om vooraf al zo'n waarschuwing te geven.

Lees meer over:
Tip de redactie