'Airbnb gewaardeerd op 30 miljard dollar'

Airbnb voert momenteel gesprekken voor een nieuwe investeringsronde, waarbij het bedrijf zou worden gewaardeerd op 30 miljard dollar.

Mocht de investeringsronde slagen dan zou het bedrijf zijn waardering hebben verdriedubbeld in drie jaar. Airbnb zou de nieuwe investering willen gebruiken voor zijn internationale uitbreiding, meldt de New York Times

Het is niet bekend hoeveel geld Airbnb hoopt op te halen met deze nieuwe investeringsronde. De nieuwe financiering zou bovenop een eerdere lening van 1 miljard komen, die het bedrijf onlangs afsloot. 

Met Airbnb kunnen mensen hun huis of een kamer voor korte tijd verhuren aan toeristen. De afgelopen twee jaar zag de dienst vooral zijn populariteit onder Chinese toeristen stijgen, met maar liefst 700 procent. 

Verzet

Hoewel de dienst flink groeit, stuit Airbnb net als Uber ook op verzet vanuit overheden. In Amsterdam, bijvoorbeeld, was de dienst enige tijd verboden. Inmiddels is Airbnb weer toegestaan in de hoofdstad, maar mensen die een kamer of huis verhuren moeten wel toeristenbelasting betalen. Ook mogen zij maar een maximum aantal dagen verhuren via Airbnb. 

Een internationale groep steden, waaronder Amsterdam, is een samenwerkingsverband gestart om samen te werken aan regels voor diensten als Airbnb en Uber.

Lees meer over:
Tip de redactie