UTRECHT - Een Utrechtse familie verblijft vanaf woensdagavond vier dagen in een glazen huis om te leven zoals de personages in de populaire game De Sims. Het gezin moet opdrachten van het publiek uitvoeren, net als in het computerspel gebeurt. Het huis in de wijk Leidsche Rijn in Utrecht is door gamesproducent Electronic Arts (EA) gebouwd vanwege de recente lancering van De Sims 2.

Het gezin, bestaande uit vader, moeder en twee tienerzoons, is gekozen uit rond de 25 families die zich vrijwillig hebben aangemeld. Zij blijven alle dagen in het glazen huis, dat voorzien is van alle gemakken. Wegens de herfstvakantie hoeven de bewoners niet naar school of werk. Het publiek kan hun verrichtingen in het hele huis, op de badkamer en het toilet na, van buiten of via het internet volgen.


Het glazen huis in aanbouw

Het publiek kan het gezin via de speciaal daarvoor bestemde website (www.desims2.nl) opdrachten geven. Dat wil niet zeggen dat elke actie ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd. EA screent de opdrachten van tevoren. Aan het einde van hun verblijf krijgen de bewoners een waardebon van 2500 euro, die zij aan elektronica kunnen besteden.