Na Facebook-baas Mark Zuckerberg en Spotify-oprichter Daniel Ek is ook het Twitteraccount van Google-CEO Sundar Pichai tijdelijk overgenomen door hackerscollectief OurMine.

Net als bij vorige gevallen brak OurMine niet in op het Twitterprofiel zelf, maar wist het berichten te plaatsen via een andere dienst die verbonden was met Twitter, in dit geval Quora. 

OurMine wist een aantal tweets te versturen naar de ruim half miljoen volgers van Pichai, waarin ze net als bij vorige hacks zeiden alleen "de beveiliging te testen". De tweets zijn inmiddels weer verwijderd. 

Het hackerscollectief probeert zich te profileren als 'beveiligingsbedrijf', en zegt de kwetsbaarheid in Quora's systeem te hebben gemeld aan het bedrijf. Ze kregen echter geen bericht terug, meldt The Next Web.

Bij eerdere hacks zei OurMine gebruik te hebben gemaakt van het grote datalek bij LinkedIn. Hoewel de daarbij buitgemaakte gebruikersgegevens uit 2012 afkomstig zijn, gebruiken veel mensen nog altijd dezelfde logingegevens op andere diensten. Daardoor kunnen hackers nog steeds gebruikmaken van de oude gegevens.