De hackers die eerder campagnedocumenten van de Amerikaanse Democratische Partij publiceerden, hebben wederom vertrouwelijke documenten online gezet. 

In totaal zijn er 216 nieuwe documenten online gezet. De documenten hebben allemaal te maken met de campagne van presidentskandidaat Hillary Clinton en bevatten onder meer campagneïnformatie over Israël, homorechten en Benghazi. 

Eerder werd door de hackers al aangekondigd dat er meer documenten online zouden worden gezet. Ook zou er een groot deel naar Wikileaks zijn gestuurd, dat volgens de hackers de rest van de informatie online zal zetten.

Hack

Eerder deze maand werd bekend dat hackers waarschijnlijk een jaar lang toegang hebben gehad tot de systemen van de Democratische Partij. De hackers konden onder meer mailwisselingen en chats inzien, aldus functionarissen rond het bestuur van de partij en veiligheidsmensen.

De hack zou onderdeel hebben uitgemaakt van een grotere serie aanvallen gericht tegen Amerikaanse politieke organisaties. Ook de netwerken van de Republikeinse Partij zouden zijn gehackt, hoewel het niet bekend is wat daar is bekeken.

Guccifer

Volgens meerdere beveiligingsexperts gaat het om een geavanceerde hackaanval, uitgevoerd door twee groepen die in opdracht van de Russische overheid werkten. 

De documenten worden echter gelekt door een enkele hacker die gebruikmaakt van het pseudoniem 'Guccifer 2.0', naar eigen zeggen een Roemeen. 

Beveiligingsexperts denken echter dat dat een methode is om de aandacht af te leiden van de Russen. Volgens Motherboard, dat met Guccifer 2.0 heeft gesproken, spreekt de persoon slecht Roemeens.