De elektronicawinkel Dixons is vanaf woensdag weer online te vinden, maar op de site van het bedrijf worden elektronica nu enkel te huur aangeboden.

Dixons werd vorig jaar samen met enkele andere onderdelen van het moederbedrijf BAS Group failliet verklaard. De keten werd overgenomen door Relevant Holdings, onder meer bekend van Phone House en Typhone.nl.

Eerder werd al bekend dat de fysieke winkels van Dixons hun deuren na de overname niet meer zouden openen. Nu blijkt dat de hele formule van Dixons is aangepast, waardoor enkel nog wordt gefocust op de verhuur van witgoed en elektronica.

Op zijn site stelt Dixons dat "steeds meer mensen willen huren in plaats van kopen", vanwege het milieu of omdat mensen de nieuwste producten in huis willen hebben. Dixons verhuurt onder meer tablets, laptops, televisies en wasmachines. 

Het aantal merken dat wordt verhuurd is momenteel nog vrij beperkt: woensdag zijn bijvoorbeeld alleen laptops van Apple, Asus en HP te vinden op de site.

Computers, tablets en televisies zijn in termijnen van twee, drie of vijf jaar te huur voor een vast bedrag. Klanten kunnen ook kiezen voor een flexibeler verhuurcontract waarbij het tarief jaarlijks daalt en al voor afloop van de verhuurtermijn kan worden gekozen voor een nieuw product. Bij witgoed werkt Dixons veelal met langere verhuurtermijnen van vijf of zeven jaar.