De hackaanval op de Amerikaanse Democratische Partij lijkt toch uitgevoerd te zijn door hackers die in opdracht van de Russische overheid opereerden.

Dat stellen de beveiligingsbedrijven Fidelis, Mandiant en ThreatConnect tegenover de Washington Post in navolging van een eerdere analyse van CrowdStrike. 

Vorige week werd bekend dat hackers waarschijnlijk ruim een jaar toegang hebben gehad tot de systemen van de Democratische Partij.

Hoewel er door beveiligingsexperts in eerste instantie naar de Russische overheid werd gewezen, zette een hacker genaamd 'Guccifer 2.0' vervolgens een grote hoeveelheid vertrouwelijke documenten van de partij online. De hacker stelde dat hij in zijn eentje opereerde en niets te maken had met de Russische overheid. 

Het lijkt nu steeds waarschijnlijker dat de actie van 'Guccifer 2.0' een afleidingsmanoeuvre was, en dat het inderdaad ging om een hack in opdracht van de Russische overheid. Delen van de code zouden overeenkomsten tonen met eerdere hacks die worden gelinkt aan de Russische overheid.