Twitter koopt bedrijf voor fotobewerking met kunstmatige intelligentie

Twitter heeft het bedrijf Magic Pony Technologie gekocht. De onderneming is gespecialiseerd in zelflerende kunstmatige intelligentie voor het automatisch bewerken van foto's en video's.

Magic Pony Technology gebruikt daarvoor neurale netwerken: systemen die zijn gebaseerd op de werking van het menselijk brein. Die technieken zullen worden gebruikt om afbeeldingen op Twitter en video's op Periscope beter eruit te laten zien, maakt het bedrijf maandag bekend.

Twitter heeft 150 miljoen dollar (132 miljoen euro) betaald voor de overname, meldt TechCrunch op basis van anonieme bronnen met kennis van zaken.

De zelflerende systemen kunnen foto's en video's analiseren en bepaalde elementen herkennen. Het wordt daardoor mogelijk om de beelden automatisch te bewerken om ze mooier te maken.

Foto's die zijn gemaakt met een smartphone kunnen bijvoorbeeld mooier worden gemaakt zonder tussenkomst van de gebruiker. Ook heeft Magic Pony technieken voor het maken van grafische weergaven in virtual reality en augmented reality.

Tip de redactie