Grote internetdiensten kampen kort met storing in Europa

Populaire internetdiensten waaronder Slack, Medium en Reddit kampten maandagmiddag bijna een uur met storingen in Europa. De problemen werden veroorzaakt door een storing bij Amazon en CloudFlare.

Door de storing waren veel diensten moeilijk of helemaal niet te bereiken. De zakelijke communicatiedienst Slack maakt op Twitter melding van de problemen in delen van Europa.

De problemen werden veroorzaakt door een fout bij de Zweedse telecomprovider Telia, laat AWS desgevraagd weten aan NU.nl. In Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk heeft dat ook geleid tot problemen bij WhatsApp en Facebook.

Internetdienst Cloudflare maakte maandag ook melding van problemen met de verbinding op Europese locaties. Na ruim een half uur werd er een oplossing voor geïmplementeerd.

AWS

Veel websites en online diensten maken gebruik van Amazons diensten. Het Amerikaanse bedrijf verhuurt op aanvraag onder meer serverruimte aan bedrijven, zodat die zelf geen servers hoeven te beheren en onderhouden.

AWS biedt diensten aan in twaalf regio's, waaronder EU West, dat bestaat uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Verbindingsproblemen waren in delen van EU West.

Lees meer over:
Tip de redactie