Pentagon breidt hackprogramma uit naar andere systemen

Het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie, gaat zijn hackprogramma uitbreiden naar andere websites en systemen. Het ministerie geeft beloningen aan mensen die kwetsbaarheden vinden in het systeem.

Het proefprogramma Hack the Pentagon was van 18 april tot en met 12 mei. In die periode werden er 138 unieke bugs gevonden. Er is 71.200 dollar betaald aan vinders ervan, meldt het ministerie van Defensie.

Voor het proefprogramma heeft het Pentagon hackers de mogelijkheid gegeven om kwetsbaarheden te vinden in vijf publieke websites.

Het ministerie is van plan het systeem uit te breiden naar meer publieke websites en de systemen van Defensie. Op dit moment wordt gekeken naar de mogelijkheden.

Succes

Het proefprogramma was volgens het Pentagon een succes. Volgens minister Ash Carter van Defensie zou het ongeveer een miljoen dollar (886.000 euro) hebben gekost om een bedrijf te laten zoeken naar de bugs.

De eerste kwetsbaarheid in een van de websites van Defensie werd 13 minuten nadat het programma van start ging, gemeld. Een 18-jarige student wist 20 kwetsbaarheden te melden.

Lees meer over:
VS
Tip de redactie