Podcast: Miljardenovername LinkedIn en de hoogtepunten van WWDC

In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. In deze aflevering bespreken we de hoogtepunten van Apples ontwikkelaarsconferentie WWDC en de miljardenovername van LinkedIn door Microsoft.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (9,8 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

LinkedIn

Microsoft heeft het zakelijke sociale netwerk LinkedIn overgenomen voor 26,2 miljard dollar (23 miljard euro) in contanten. De overname van zo'n zakelijke dienst is logischer dan de mislukte overname van Nokia in 2014. Wat is Microsoft eigenlijk van plan met LinkedIn en wat gaan we daar als consument van merken?

LinkedIn wordt in ieder geval niet opgeslokt en zal als onafhankelijk onderdeel van Microsoft verder gaan. Wel zal Microsoft-software worden uitgerust met LinkedIn-functies. We bespreken de mogelijkheden.

WWDC

De Apple Watch valt niet bij iedereen in de smaak, vooral omdat het apparaat vrij traag kan zijn. Met het nieuwe WatchOS 3 probeert Apple nieuw leven te blazen in de smartwatch. Op de ontwikkelaarsconferentie WWDC toonde Apple ook nieuwe software voor de Mac en iPhone, waaronder verbeteringen voor Siri en vernieuwde notificaties in iOS.

Zitten we te wachten op Siri voor MacOS, is er genoeg vooruitgang voor de smartwatch en hebben we behoefte aan meer animaties in iMessage?

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.

Tip de redactie