Privacyvoorwaarden Google niet meer in strijd met wet

De privacyvoorwaarden van Google zijn niet meer in strijd met de Nederlandse wet, constateert de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Het bedrijf hoeft daarom geen dwangsom te betalen.

Google vraagt tegenwoordig "ondubbelzinnige toestemming van al zijn gebruikers voor het gebruik van persoonsgegevens", constateert de AP. 

De zoekgigant zegt in een reactie tevreden te zijn dat alle zorgen van de AP zijn weggenomen en het onderzoek is afgerond. 

Het bedrijf werd in 2013 op de vingers getikt omdat het gebruikers niet goed zou inlichten over hoe hun gegevens werden gebruikt. Ook werd er geen toestemming gevraagd voor het gebruik van die data.

De privacywaakhond eiste daarom maatregelen, onder last van dwangsom. In 2015 nam Google al een aantal maatregelen waardoor een groot deel van de overtredingen werd opgelost. Zo wordt er bijvoorbeeld duidelijk gemaakt dat YouTube een Google-dienst is, en vraagt het bedrijf sinds vorig jaar nieuwe gebruikers om toestemming voor het combineren van hun persoonsgegevens.

Tip de redactie