Militaire informatie buitgemaakt bij cyberaanvallen Noord-Korea

Noord-Korea heeft ruim 42.000 documenten gestolen bij cyberaanvallen op computers in Zuid-Korea. Sommige documenten bevatten informatie over militaire apparatuur.

De aanvallers hebben de documenten na de diefstal gewist van de Zuid-Koreaanse computers, meldt persbureau Yonhap maandag op gezag van de Zuid-Koreaanse nationale politie.

De cyberaanvallen zijn vanaf juli 2014 uitgevoerd op de netwerken van telecomgigant SK Group en de Hanjin Group, het moederbedrijf van Korean Air Lines Co. Dat bedrijf maakt onderdelen voor militaire vliegtuigen.

Ongeveer 160 grote bedrijven en overheidsorganisaties maken gebruik van de netwerken. Eerder werd nog gedacht dat de aanvallen waren afgeslagen.

F15

Onder de gestolen documenten is informatie over het vleugelontwerp van de Amerikaanse F15. Ook zijn er foto's van onbemande surveillancewagens buitgemaakt.

Volgens Zuid-Korea heeft de diefstal geen gevolgen voor de nationale veiligheid. De aanvallen werden in februari opgemerkt, nadat de politie een melding had gekregen van schadelijke software.

De aanvallen waren afkomstig uit de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang.

Lees meer over:
Tip de redactie