Spotify niet tevreden met wijzigingen App Store

Spotify is niet tevreden met de aangekondigde wijzigingen aan de App Store van Apple. De kern van het probleem wordt niet aangepakt, aldus de Zweedse muziekstreamingdienst. 

Apple kondigde gisteren aan dat bedrijven en ontwikkelaars vanaf volgend jaar een groter deel van de omzet uit apps zullen ontvangen. Nu gaat 30 procent van de opbrengst nog naar Apple, vanaf volgend jaar zal dat worden verlaagd naar 15 procent, mits gebruikers al meer dan een jaar een abonnement hebben. 

"Het is een leuk gebaar, maar raakt de kern van het probleem niet met de Apple-belasting en het betaalsysteem", aldus Jonathan Prince, hoofd communicatie van Spotify tegenover The Verge

"Zolang Apple zijn regels niet verandert, is het niet toegestaan om flexibele prijzen aan te bieden. Daarom kunnen wij nooit speciale aanbiedingen of kortingen aanbieden", aldus Prince. 

Apple blijft op deze manier tussen de ontwikkelaars en de klanten staan, betoogt Prince. "Zo kunnen ontwikkelaars nog altijd maar slecht zien waarom klanten vertrekken, of wie geldt als trouwe klant."

Lees meer over:
Tip de redactie