Twitter heeft de wachtwoorden van miljoenen gebruikers gereset in verband met het recente datalek. Getroffen gebruikers dienen hun wachtwoord opnieuw in te stellen.

Het exacte aantal getroffen accounts is niet bekend, maar Twitter bevestigt tegenover The Wall Street Journal dat het om "miljoenen" accounts gaat. Een groot deel van de gelekte gegevens uit de database was ook niet bruikbaar, aldus het bedrijf.

Donderdag werd bekend dat de logingegevens van tientallen miljoenen Twitteraccounts te koop worden aangeboden op de digitale zwarte markt. Twitter zei er eerder al "vrij zeker" van te zijn dat de servers van het bedrijf zelf niet zijn gehackt

Leakedsource, een website die over de gegevens beschikt, deelt die mening. Volgens de site is het waarschijnlijker dat de gebruikers zelf zijn gehackt, of dat de wachtwoorden afkomstig zijn van een andere dienst. De gegevens kunnen in dat laatste geval alsnog te gebruiken zijn omdat veel mensen dezelfde wachtwoorden gebruiken op verschillende sites. 

Het is niet bekend of de gegevens afkomstig zijn uit de gelekte dataset met Linkedin-inloggegeven uit 2012, die eerder deze maand uitlekte. Eind vorige week gebruikten hackers die gegevens om in te loggen op het Twitterprofiel van Mark Zuckerberg, de oprichter en directeur van Facebook. Zuckerberg gebruikte blijkbaar hetzelfde wachtwoord op Twitter.