Facebook test beperkter tonen berichten

Facebook test een nieuwe functie waarbij berichten alleen in het nieuwsoverzicht worden getoond, zodat ze sneller weer verdwijnen.

Normaal gesproken staan berichten die gebruikers op Facebook plaatsen ook op hun eigen tijdlijn. De nieuwe functie, opgemerkt door CNET, maakt berichten veel vluchtiger, zoals op Twitter ook het geval is.

Wanneer de berichten geplaatst met de nieuwe functie eenmaal uit het nieuwsoverzicht zijn verdwenen, zijn ze moeilijker te vinden dan normale berichten. Ze staan immers niet op de tijdlijn van degene die ze heeft geplaatst.

Omdat het om een test gaat, zien nog niet alle gebruikers de nieuwe optie. Bovendien is de functie standaard uitgeschakeld. Door 'verberg op tijdlijn' aan te vinken, kunnen gebruikers berichten enkel in het nieuwsoverzicht tonen.

Facebook zegt tegenover Engadget dat er onder gebruikers vraag is naar een manier om beter te controleren waar hun berichten getoond worden. Onlangs begon Facebook de uitrol van een nieuwe manier om via zijn mobiele apps berichten te plaatsen, in een poging gebruikers meer te laten delen op zijn netwerk.

Lees meer over:
Tip de redactie