Aantal verijdelde DDoS-aanvallen meer dan verdubbeld

Het aantal verijdelde DDoS-aanvallen is in het eerste kwartaal van 2016 verdubbeld ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Vooral de gamesindustrie en de retailbranche werden veelvuldigd doelwit.

Online distributeur Akamai heeft tijdens het eerste kwartaal ruim 4.500 DDoS-aanvallen afgeweerd, schrijft het bedrijf in zijn rapport State of the Internet. Dat is meer dan een keer zoveel als in hetzelfde kwartaal van 2015.

Zo'n 55 procent daarvan was gericht op de gamesindustrie. Daarnaast was een kwart van de aanvallen op software- en technologiebedrijven gericht.

Opvallend was dat er een recordaantal aan mega-DDoS-aanvallen gesignaleerd werd. Dat zijn aanvallen die met meer dan 100 Gigabits per seconde gedaan worden. Daarvan waren er in het eerste kwartaal negentien. Het vorige record stamt uit het vierde kwartaal van 2014 en stond op zeventien.

Web-apps

Het aantal verijdelde aanvallen op een web-app nam met meer dan een kwart toe vergeleken met het vorige kwartaal. Daarbij was ruim 43 procent gericht op bedrijven uit de retail-sector.

Lees meer over:
Tip de redactie