Miljoenen gegevens sociaal netwerk Badoo mogelijk op straat

Miljoenen gegevens van gebruikers van het sociale netwerk Badoo zijn mogelijk op straat komen te liggen. De ruim 127 miljoen bestanden zijn waarschijnlijk buitgemaakt tijdens een of meerdere hacks.

Badoo is bedoeld voor onder meer het vinden van nieuwe vrienden en daten. De site heeft naar eigen zeggen 131 miljoen gebruikers. Onduidelijk is hoeveel gebruikers er zijn getroffen door het datalek. De site LeakedSource heeft de bestanden in handen.

Elk bestand kan onder meer een gebruikersnaam, emailadres, wachtwoord en de echte naam van een gebruiker bevatten. Het lijkt erop dat niet in elk bestand alle informatie aanwezig is, meldt Motherboard.

Steekproef

De Amerikaanse site heeft de hand gelegd op ongeveer 30.000 bestanden. Uit een steekproef met 100 bestanden bleek dat 54 daarvan zijn verbonden aan een actieve Badoo-account.

In 23 gevallen ging het om informatie die is ingevoerd door een gebruiker die het account niet heeft geactiveerd. Het is Motherboard nog niet gelukt om contact te leggen met een van de slachtoffers.

Wachtwoorden

Uit een analyse van de bestanden blijkt dat het meestgebruikte wachtwoord van gebruikers '123456' is. Ruim 700.000 mensen gebruiken of gebruikten dat wachtwoord.

Andere wachtwoorden in de top 5 zijn '123456789' en '111111'. Het lijkt erop dat de gegevens van 72 miljoen mannelijke bezoekers zijn buitgemaakt, tegenover gegevens van 52 miljoen vrouwen.

Lees meer over:
Tip de redactie