De politie van Berlijn heeft 24 uur lang live verslag gedaan van haar werkzaamheden in de stad, via Twitter. 

Gewapende roofovervallers, vechtende kemphanen en listige oplichters kwamen vanaf vrijdagavond in 140 tekens voorbij. Vrijwel alle noodoproepen waar een patrouillewagen op afging, konden via #24hPolizei de klok rond worden gevolgd.

De autoriteiten hoopten op deze manier inzicht te geven in het dagelijks werk van de politieman en zijn imago te verbeteren. Zo'n 25 medewerkers waren in drie ploegendiensten betrokken bij deze moderne manier van communiceren.

Ze verstuurden samen 1.380 tweets, bijna elke minuut één. Veel aandacht trok de overval op een chique winkel aan de Kurfürstendamm. Drie gemaskerde mannen ramden op klaarlichte dag met een gestolen auto de voordeur, losten enkele schoten en gingen er vandoor met een grote collectie dure horloges.

Behalve wat huiselijk geweld en een zelfmoordpoging passeerden ook enkele ongebruikelijke zaken de revue. In de nachtelijke uren werd een stomdronken man opgepakt die op een druk punt het verkeer stond te regelen. Zaterdag meldde een cocaïnegebruiker zich op het bureau om een klacht in te dienen wegens de slechte kwaliteit drugs die hem in een duistere tent was geleverd.