Netflix heeft tijdens zijn halfjaarlijkse Hack Day onder meer een virtualrealityvideotheek gemaakt, en een manier om los van elkaar dezelfde serie te kijken.

Netflix houdt elke zes maanden een hackathon, waarbij werknemers vooral voor de lol nieuwe toepassingen en functies voor Netflix mogen bedeken.

Tijdens de meest recente Netflix Hack Day ontwikkelden werknemers onder meer de Netflix Zone. Met een HTC Vive VR-bril lopen gebruikers daarbij door een vreemde videotheek.

Wanneer zij een film oppakken, in de vorm van een ouderwetse videoband, verandert de videotheek in het decor van de serie of film. Een scherm komt uit het plafond en de desbetreffende video begint te spelen.

Een andere werknemer bedacht een manier die het gelijktijdig maar soms afzonderlijk van elkaar kijken van een serie makkelijker moet maken. Vragen waar de ander is gebleven kan soms leiden tot het verklappen van het verhaal, volgens de werknemer.

Met de functie Family Catchup is te zien waar de ander in een serie is gebleven. Als een andere gebruiker op hetzelfde account een half uur verder is in een aflevering, verschijnt een icoon die dat duidelijk maakt. 

Koptelefoon

Ook bedacht een groep Netflix-werknemers een manier om een smartphone te gebruiken als draadloze koptelefooningang bij het kijken van films of series via de Chromecast van Google.

Zo is een speciale koptelefoon of een lang snoer niet nodig, en kunnen gebruikers toch Netflix op hun tv kijken door hun koptelefoon in hun telefoon of tablet te steken.

Daarnaast bedachten werknemers een manier om het genre-overzicht van Netflix handmatig te rangschikken. Ook maakten ze een Minecraft-versie van hun interne systeem. Daarmee zien technici de belasting van servers in de vorm van brandende Minecraft-blokjes.

Slimme sokken

Of de nieuwe toepassingen daadwerkelijk worden uitgerold naar consumenten is de vraag. Toch gebeurt het soms, zo bedachten medewerkers tijdens een hackathon een manier waarbij video wordt gepauzeerd als de kijker in slaap valt.

Die methode kwam later beschikbaar in de vorm van slimme sokken, die gebruikers wel zelf moesten breien.