Sinds de lancering in juli van vorig jaar hebben 40 miljoen Spotify-gebruikers geluisterd naar de Discover Weekly-playlist, waarmee de dienst persoonlijke muzieksuggesties doet.

Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt. Meer dan de helft van de luisteraars hoort elke week minstens tien nummers uit de playlist.

In totaal zijn er meer dan vijf miljard nummers beluisterd via Discover Weekly. De playlist leert van het luistergedrag van Spotify-gebruikers en maakt op basis daarvan een lijst met liedjes van nog onbekende artiesten die waarschijnlijk in de smaak zullen vallen.

Volgens Spotify worden veel nummers uit Discover Weekly ook aan eigen playlists toegevoegd. Meer dan de helft van de luisteraars doet dat wekelijks met minstens één nummer.

Artiesten

Er zijn volgens Spotify steeds meer artiesten die een aanzienlijk deel van hun luisteraars te danken heeft aan de persoonlijke playlist. Bij meer dan achtduizend artiesten komt ruim de helft van alle luisteraars uit Discover Weekly.

Spotify-gebruikers krijgen elke maandagochtend een nieuwe Discover Weekly-playlist voorgeschoteld.

Eerder deze week bleek dat de omzet van Spotify in 2015 bijna verdubbelde ten opzichte van een jaar eerder. De kosten stegen echter ook scherp, waardoor een verlies van 184,5 miljoen euro werd opgetekend. Spotify heeft ruim 100 miljoen gebruikers, waarvan meer dan 30 miljoen een betaald abonnement hebben.