Facebook is gestopt met het gebruiken van Microsoft Bing voor het vertalen van Facebookberichten. In december 2015 is de socialenetwerksite overgestapt op een eigen vertaaldienst.

Facebook werkt sinds 2011 samen met Microsoft Bing voor de vertalingen. De nieuwe eigen dienst van Facebook ondersteunt veertig talen, onthulde Alan Packer van Facebook dinsdag volgens TechCrunch.

Op het sociale netwerk worden elke dag zo'n twee miljard vertalingen gemaakt. Gebruikers kunnen er zelf voor kiezen een bericht in een vreemde taal te vertalen door op een vertaalknop bij het bericht te klikken.

Kunstmatige intelligentie

Zo'n 800 miljoen Facebookgebruikers zien elke maand vertalingen. Facebook hoopt dat de vertaaldienst kan worden uitgebreid zodat ook tekst en afbeeldingen kunnen worden herkend met hulp van kunstmatige intelligentie.

Op die manier zou het bijvoorbeeld mogelijk zijn om nieuwsoverzichten persoonlijker te maken. Als Facebook herkent dat iemand in een bericht vraagt naar goede hotels in Parijs, dan kan dat bericht beter zichtbaar worden in het overzicht van gebruikers die in Parijs zijn geweest.