AMSTERDAM - De privé-laptop van een officier van justitie in Haarlem is drie weken geleden gestolen. Dat heeft persofficier van justitie Ed Hartjes vrijdag bevestigd. Een dief maakte de computer buit bij een inbraak in de woning van de officier. Daarbij zijn ook andere privé-eigendommen ontvreemd. De dief en een heler zijn inmiddels aangehouden en de computer is in het bezit van justitie.

Het ging waarschijnlijk niet om een gerichte inbraak, denkt Hartjes. Of er vertrouwelijke justitiegegevens op de computer stonden is onderwerp van onderzoek. Volgens Hartjes had de officier, wiens naam hij niet wil noemen, de computer goed beveiligd. "Als er interessante informatie was vrijgekomen, hadden we dat waarschijnlijk al geweten."

De dief is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Hij wordt verdacht van nog meer strafbare feiten.

Dinsdag nam de Amsterdamse officier van justitie Joost Tonino ontslag nadat gegevens van zijn bij het grofvuil gezette computer in de openbaarheid kwamen.