Betaaloperator SWIFT is van plan om een nieuw beveiligingsprogramma aan te kondigen, dat de veiligheid van het platform moet garanderen. 

Dit nieuwe beveiligingsplan zal tijdens een financiële conferentie in Brussel later deze week worden onthuld, aldus Reuters

Hoe SWIFT zijn beveiliging exact wil verbeteren is nog niet bekend, maar het beveiligingsplan zal uit vijf stappen bestaan. 

SWIFT is het communicatiesysteem waarmee banken geld uitwisselen. De dienst werd eerder dit jaar getroffen door hackers, die hiermee bij meerdere banken wisten in te breken. Bij een hack op een bank in Bangladesh werd 81 miljoen dollar buitgemaakt. 

De nieuwe beveiligingsplannen moeten banken het gevoel geven dat dit niet zomaar nog een keer gebeurt. Daarnaast zal SWIFT-ceo Gottfried Leibbrand tijdens de Brusselse conferentie de rol van SWIFT bij de hack verdedigen. 

Volgens Leibbrand lag het probleem ook deels bij de banken die SWIFT gebruiken. Zij zouden SWIFT niet vaak genoeg op de hoogte stellen wanneer er een cyberaanval is bespeurd.