Facebook heeft een foto met een plus-size model in bikini geweigerd voor promotie van een pagina. Volgens het sociale netwerk staat op de foto een lichaam op "een ongewenste manier" afgebeeld.

De foto is van model Tess Holliday voor een evenement van een Australische feministische organisatie. De afbeelding is te zien op de Facebookpagina, maar mag niet worden gebruikt ter promotie, schrijft de BBC maandag.

Volgens het advertentieteam bij Facebook mag de foto niet worden gebruikt, omdat mensen bij het zien ervan "slecht over zichzelf denken".

Excuses

Na onderzoek van het incident liet Facebook weten dat er een fout is gemaakt. "In sommige gevallen verbieden we advertenties onjuist. Dit beeld gaat niet in tegen onze gebruiksvoorwaarden."

"We bieden onze excuses aan voor deze fout en hebben de adverteerder laten weten dat we de advertentie goedkeuren."

Facebook weert plus-size model

Facebook weert plus-size model

Teleurgesteld

Organisator Jessamy Gleeson van het evenement 'Feminism and Fat' was teleurgesteld in Facebook. "Ik snap het dat ze dingen als eetstoornissen willen aanpakken, dat is logisch", zegt ze tegen de BBC. "Maar op een gegeven moment moet je ook erkennen dat er vrouwen met ander gewicht op Facebook zitten."