Google brengt Play Store en Android-apps naar Chromebooks

Gebruikers van Chromebooks krijgen later dit jaar toegang tot de Google Play Store en alle Android-apps die daarop te vinden zijn. Ontwikkelaars kunnen komende maand hun apps optimaliseren voor ondersteuning van Chromebooks.

Alle miljoen apps in de Play Store zijn straks ook te gebruiken op Chromebooks, maakte Google donderdag bekend. Uitzondering zijn apps met bepaalde vereisten, zoals nummerkiezers en gps-functies.

Er zijn al lange tijd hardnekkige geruchten over het samenvoegen van Chrome OS, waarop Chromebooks draaien, en Android. Google heeft ervoor gekozen de twee besturingssystemen naast elkaar te laten bestaan.

Op de Android-ontwikkelaarsblog liet Google weten dat de Android-apps naast elkaar te gebruiken zullen zijn. Gebruikers kunnen notificaties van Android-apps voor hun Chromebook instellen.

De Play Store zal tegen het eind van dit jaar beschikbaar zijn op ongeveer de helft van de Chromebookversies die de afgelopen twee jaar zijn uitgebracht. Oudere Chromebooks worden niet ondersteund.

Lees meer over:
Tip de redactie