Bij een LinkedIn-lek in 2012 zijn mogelijk tot 167 miljoen gebruikers getroffen. Tot nu toe werd aangenomen dat de inloggegevens van slechts 6,5 miljoen gebruikers gelekt waren.

Volgens Motherboard wordt het bestand met alle gelekte gegevens te koop aangeboden op illegale marktplaatsen op het dark web. De inloggegevens van zeker drie LinkedIn-gebruikers die in het bestand voor komen, zijn geverifieerd.

Een woordvoerder van LinkedIn bevestigt niet direct dat er inderdaad miljoenen nieuwe wachtwoorden zijn opgedoken, maar zegt wel dat nieuw aangetroffen wachtwoorden ongeldig zullen worden gemaakt. Mensen die een nieuw wachtwoord moeten aanmaken, zullen bericht krijgen van het sociale netwerk.

LinkedIn werd in 2012 opgeschrikt door een groot inloggegevenslek. Toen werden getroffen accounts tijdelijk afgesloten en moesten ook al veel gebruikers hun wachtwoord opnieuw instellen.

Er is volgens LinkedIn geen sprake van een nieuwe hack bij het sociale netwerk. Het bedrijf raadt zijn gebruikers aan om sterke wachtwoorden en tweestapsverificatie te gebruiken, om misbruik van accounts te voorkomen.