AMSTERDAM - Zes studenten van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht hebben dinsdag de hoofdprijs gewonnen van 'Thinkquest uit de kunst'. Dit is een door de overheid gefinancierde wedstrijd waarbij HBO-studenten uit de kunstensector een website moesten bouwen.
'Thinkquest uit de kunst'

In de Heineken Music Hall in Amsterdam maakte dinsdag kroonlid Michael Schwarz van de Raad voor Cultuur de winnaars bekend. De zes Utrechtse studenten Interaction Design wonnen 34.034 euro met hun site over het maken van een film.

De eerste prijs van 22.689 euro ging naar een team van de Fontys Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Zij maakten een humoristische site waarin onderzoek wordt gedaan naar beeldtaal in webdesign. De gedeelde tweede prijs ging naar websites van studenten aan de hogeschool voor de kunsten in Utrecht en de Christelijke Hogeschool voor de Kunsten in Kampen.

is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor leerlingen, docenten en studenten die educatieve websites maken. Bij de beoordeling kijkt de jury vooral naar de mate van interactiviteit en of de site bruikbaar is als lesmateriaal.
Thinkquest