Podcast: De 'gehackte' mail van Henk Kamp en censuur van Facebook

In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Deze week bespreken we minister Kamp die werkmails ontvang op zijn privémail en hebben we het over de censuur op Facebook. 

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (13 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Minister Kamp

Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft aangifte gedaan van een 'hack' van zijn privémail in 2014. Waarschijnlijk is de minister in een phishingmail getrapt en het is onwaarschijnlijk dat er echt in zijn mail is ingebroken.

Opmerkelijk detail is dat Kamp toe heeft gegeven dat hij ook zakelijke mail verstuurt en ontvangt op zijn privémail. Wij bespreken of dat mag en wat de bezwaren zijn.

Facebookcensuur

Facebook lag deze week weer onder vuur. Ten eerste omdat de Facebookpagina van Kamerlid Yücel (Pvda) werd geblokkeerd na een kritische post over de Turkse president Erdogan. Later deze week schreven diverse buitenlandse media dat Facebook de lijsten met populaire nieuwsverhalen zou manipuleren.

We bespreken beide gevallen en hebben het over de grote invloed die Facebook op ons leven en gedrag heeft.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.

Tip de redactie