Hyperloop One heeft tijdens een publieke test zijn Hyperloop-motor met bijna 200 kilometer per uur door de woestijn bewogen. 

Dat meldt onder andere TechInsider, dat aanwezig was bij de test. Het bedrijf spreekt van een succes.

Hyperloop One voerde een openluchttest uit, waarbij een slee met een motor over een kort pad schoot. Daarbij werd een snelheid van ongeveer 115 mijl per uur bereikt, omgerekend rond de 187 kilometer per uur. In eerste instantie werd gerept van 300 mijl per uur (ongeveer 500 kilometer per uur), maar een woordvoerder stelde dat later bij.

Het treinbedrijf gebruikte tijdens de test niet een buis, zoals bij de Hyperloop uiteindelijk wel de bedoeling is. Door de trein in een vacuumbuis te stoppen, zou hij zo min mogelijk last hebben van weerstand. Hierdoor kunnen veel hogere snelheden worden bereikt.

Volgens Hyperloop One kan de motor in een buis met een snelheid van 700 mijl per uur bewegen, omgerekend meer dan 1.100 kilometer per uur. 

Deze hogere snelheid wil het bedrijf tijdens een test eind dit jaar bereiken. Dan zal de Hyperloop-trein over een testbaan bewegen die bestaat uit een lange buis. 

Video: Eerste test Hyperloop One succesvol afgerond

Hyperloop-slee gaat bijna 200 kilometer per uur bij eerste test
Hyperloop-slee gaat bijna 200 kilometer per uur bij eerste test

Elon Musk

Het idee van de Hyperloop is afkomstig van Elon Musk, CEO van SpaceX en Tesla. Hij schreef een whitepaper over deze snellere trein, waarna hij andere bedrijven de gelegenheid gaf om hier aan te werken. 

Hyperloop One is één van de bedrijven die de snelle trein wil bouwen. De startup stond tot vandaag nog bekend als Hyperloop Technologies, maar veranderde van naam vlak nadat er 80 miljoen dollar aan investeringsgeld werd opgehaald. Het bedrijf wil mogelijk Helsinki en Stockholm met een Hyperloop verbinden.

SpaceX organiseerde eerder een wedstrijd, waarbij bedrijven hun ideeeën voor een Hyperloop-trein konden insturen. Een team uit Delft bereikte daarbij de tweede plaats.