Nederland lager op ranglijst meest verbonden landen

Nederlandse consumenten zijn in vergelijking met andere landen en regio's iets minder verbonden met het internet dan vorig jaar, en daalde van de dertiende naar de vijftiende plek.

Dat blijkt uit de Connected Consumer Index, een jaarlijkse ranglijst van onderzoeksbureau GfK. Hong Kong en Noord-Amerika staan net als vorig jaar op respectievelijk plek 1 en 2. 

Nieuw in de top 3 zijn de Verenigde Arabische Emiraten, die vorig jaar nog op plek 8 stonden. De top 10 bestaat verder respectievelijk uit Noorwegen, Noorwegen, Saudie-Arabië, Groot-Brittannië, Zwitserland, Denemarken en Zweden. 

Bij het opstellen van de lijst wordt gekeken naar het aantal met het internet verbonden apparaten waarover consumenten beschikken. 

In Nederland namen met name de scores op het gebied van wearables, smartphones, smart-tv's en slimme huishoudelijke apparaten toe. De scores op het gebied van desktop-pc's, laptops en e-readers namen juist af. De totale score van Nederland nam wel toe, maar andere landen stegen harder.

Lees meer over:
Tip de redactie