AMSTERDAM - Het afspelen van beveiligde cd's in een Apple computer kan serieuze problemen geven. Dat blijkt uit een verhaal van de site van het wetenschappelijke weekblad The New Scientist.
The New Scientist

Cd's die tegen kopiëren zijn beveiligd kunnen een gewone pc laten vastlopen. Gewoon herstarten is daarbij vaak voldoende om de computer weer aan de gang te krijgen. Maar bij een Mac blijkt dat niet zo simpel te zijn, aldus de New Scientist.

Wie een beveiligde cd afspeelt in een iMac en de meeste Power Mac G4-modellen kan zien dat ook zijn computer bevriest of op een grijs scherm vastloopt.

De
Apple computers

Het afspelen van die beveiligde cd's richt overigens geen permanente schade aan de computer aan.

Key2audio

Volgens Apple gaat het vooral om cd's die zijn beveiligd met het key2audio-systeem van DADC, een door Sony gesubsidieerd bedrijf. Enkele populaire cd's die voorzien zijn van die beveiliging zijn bijvoorbeeld Celine Dion (A new day has come), Shakira (Laundry Service) en Jennifer Lopez (J to Tha L-O!).

Op de cd's zou wel een waarschuwing staan dat ze niet afgespeeld kunnen worden in een pc of Mac. Volgens Apple zijn er nog niet veel gevallen bekend waarbij zich grote problemen hebben voorgedaan.

Memo

Op internet
circuleren
ChipOnline.de

/NETConsumentenbond wil beveiligde cd's uit de marktConsumentenbond wil beveiligde cd's uit de markt (reacties)