Streamingdienst Spotify werkt aan twaalf videoseries

Muziekstreamingdienst Spotify werkt aan twaalf videoseries die te zien zullen zijn in de Spotify-apps. Aan de series werken onder meer acteur Tim Robbins en oprichter Russell Simmons van platenlabel Def Jam mee.

De series zullen aanvankelijk alleen te zien zijn voor Spotify-gebruikers in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Zweden, schrijft persbureau Bloomberg maandag.

Onder het aanbod vallen onder meer een documentaireserie over muziekgeschiedenis en een serie over de hiphopscene in de VS. Later wil Spotify ook comedy- en animatieseries maken.

De lengte van afleveringen verschilt per serie van een paar minuten tot een kwartier. Zowel mensen die voor Spotify betalen, als de mensen die gebruikmaken van de gratis dienst kunnen de video's bekijken.

Video

Het is niet de eerste keer dat Spotify video's verspreid via de muziekdienst. Een jaar geleden bracht de dienst video's van onder meer de BBC en Comedy Central naar de eigen apps. Eveneens alleen in bovengenoemde landen.

Spotify heeft ongeveer 75 miljoen gebruikers en heeft ruim 30 miljoen liedjes beschikbaar voor streaming. Het is niet bekend of de videofunctie wordt uigerold naar gebruikers in Nederland.

Lees meer over:
Tip de redactie