AMSTERDAM - De gloednieuwe provider van de beruchte weblog Geenstijl.nl, Netholding, is woensdag aangevallen door een zogenaamde Ddos-attack (Denial of Service). Geenstijl was pas sinds woensdag ondergebracht bij Netholding. De weblog moest deze week vertrekken naar een andere provider, nadat de toenmalige provider Cysonet de weblog uit haar netwerk had verwijderd.

"Cysonet Managed Hosting heeft besloten per direct de website www.geenstijl.nl uit haar netwerk te verwijderen. De Ddos aanvallen gericht op deze site veroorzaken teveel overlast voor onze klanten. De beslissing om geenstijl.nl af te stoten is conform ons Ddos beleid," zo is te lezen op de site van Cysonet.

Volgens Hoxha van de weblog Geenstijl.nl weten ze wie achter de zoveelste Ddos-attack zitten. "Het is dezelfde hacker die vorige week de overheidsites platlegde en de vorige aanval op hostingbedrijf Cysonet uitvoerde. Hij heeft ook een online bekentenis afgelegd."

Geenstijl ontmaskerde vorige week de hacker en plaatste een deel van zijn telefoonnummer als bewijs op de site.

De hacker, Eric de V., was te gast bij internetjournalist Francisco van Jole van Radio Online en legde een volledige bekentenis af. Beluister hier het fragment.