In China wordt er gewerkt aan een kunstmatig intelligent systeem dat in 2017 mee moet doen aan de nationale toelatingsexamens voor de universiteit. 

De robot zal meedoen aan de 'gaokao', Chinese toelatingsexamens voor de universiteit die elk jaar plaatsvinden. De examens worden gezien als de meest stressvolle examenperiode ter wereld. De robot wordt ontwikkeld in opdracht van het ministerie van wetenschap en technologie, meldt Tech in Asia

De gaokaorobot zal volgend jaar tegelijkertijd met de normale studenten meedoen aan de tests en heeft ook als doel om zo'n hoog mogelijke score te behalen onder het toeziend oog van een speciale surveillant. 

Het systeem zal examen afleggen in de vakken taal, wiskunde en cultuur. De echte studenten moeten examen doen in meer vakken, zoals bijvoorbeeld een buitenlandse taal. 

De hoogste score die de robot tijdens het 'oefenen' heeft gehaald is een score van 115 van de 150 punten bij het vak wiskunde. Volgens Lin Hui, de ceo van het bedrijf dat de technologie ontwikkelt, kan de robot tegen de tijd van het examen bij het vak wiskunde een van de beste scores behalen van het land.